неділя, 6 вересня 2020 р.

           ІНСТРУКТАЖ ПО БЕЗПЕЦІ                               ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ УЧНІВ

           

Коронавірус: профілактика інфікування і поширення


    -проводити наскрізне провітрювання приміщень та проведення вологих прибирань із використанням дезінфекційних засобів у приміщеннях;
   -не допускати до роботи осіб з ознаками інфекційного захворювання;
  - виділити приміщення для тимчасової ізоляції осіб з ознаками гострого респіраторного захворювання (в разі виявлення такої особи, вжити заходів для ізоляції від здорових осіб та негайно повідомити про випадок відповідний заклад охорони здоров'я);
    -обмежити масові заходи в закритих приміщеннях;
    -забезпечити необхідні умови для дотримання працівниками правилособистої гігієни (рукомийники, мило, одноразові рушники, серветки тощо);
    -проводити регулярну обробку рук спиртовмісним засобом та/або мити їх з милом;
    -забезпечити медичні пункти необхідними засобами та обладнанням (термометрами, бактерицидними випромінювачами, дезінфекційними та антисептичними засобами, засобами особистої гігієни та індивідуального захисту тощо);
    -дотримуватися правил респіраторної гігієни (при кашлі та чханні прикривати рот і ніс серветкою або згином ліктя;            відразу викидайте серветку в контейнер для сміття з кришкою і обробляйте руки спиртовмісним антисептиком або мийте їх водою з милом);
    -користуватися одноразовими масками при необхідності, проводити їх заміну, як тільки вони стануть вологими чи забрудняться.
     -організувати місця для обробки рук антисептиками на всіх входах до закладу, позначити їх яскравими вказівниками та інструкціями про правила дезінфекції рук;
    -забезпечити наявність рідкого мила і паперових рушників або електросушарок для рук в санітарних кімнатах;
    -забезпечити централізований збір використаних масок і рукавичок в окремі контейнери з кришками – біля входу в заклад, у коридорах та санвузлах;
    -обладнати медичні пункти необхідними засобами – безконтактними термометрами, антисептиками, засобами індивідуального захисту тощо;
  - розмістити плакати, банери про респіраторну гігієну та етикет кашлю;
   -обмежити проведення масових заходів (нарад, зборів) у закритих приміщення, крім необхідних для функціонування закладів – педагогічних нарад, засідань ректоратів, конкурсних комісій, конференцій трудового колективу тощо;
   -створити можливості для організованого руху закладом – використовувати запасні виходи, розмітку на підлозі, виокремити зони переміщення для різних вікових категорій учнів;
    -очистити та дезінфікувати поверхні, дверні ручки, столи, місця для сидіння, перила тощо після занять в кінці робочого дня;
   -проводити провітрювання впродовж не менш ніж 10 хв після кожного заняття.

Немає коментарів:

Дописати коментар