понеділок, 20 лютого 2017 р.

«Світла пам'ять героям полеглим,         честь і слава Героям живим»

Сьогодні 20 лютого 2017 року. Між нами і майданом – три календарні роки. Між Майданом і нами – прірва материнських сліз та незагоєного батьківського горя. А над нами та Майданом – сотня кращих лицарів України, Небесна Сотня.
У пам'ять про Небесну Сотню учні та педагоги Рудківської СЗШ І-ІІІ ст. ім.В.Жеребного зійшлися на ранкову молитву до Каплички Небесної Сотні, розпочали перші уроки  у всіх класах хвилиною пам'яті Володимира Жеребного (життя якого обірвалось о 9.02-03 хв. 20 лютого 2014 року).
У річницю створення Музею Новітніх Героїв директор школи Н.І.Кондрашова та учитель історії Музика Н.І. підготувала музейний урок «Світла пам'ять героям полеглим, честь і слава героям живим».  Заступник директора Музею Новітніх Героїв Л.Є.Верещак намагалась донести старшокласникам, гостям школи життєву  історію кожного Героя Небесної Сотні Львівщини, а заступник директора з навчально-виховної роботи Білинська-Слотило О.В. познайомила із героїзмом та самопожертвою учасника Революції Гідності, самбірчанином Володимиром Юричком, який після Майдану пішов добровольцем на Схід, де загинув у 2014 році. Батьки Героя Володимира Юричка п.Володимир та п. Лілія Юрички  подарували шкільному музею особисті речі сина. Молитву до Бога за мир в Україні сповнив військовий капелан о.Богдан Побурчак. 

Немає коментарів:

Дописати коментар